24 de juny 2012

Aquesta nit Unsane i Big Business faran tremolar el Music Hall (A Viva Veu)

Prèvia publicada a: http://www.avivaveu.com/coses-que-ens-agraden/unsane-i-big-business-a-barcelona


Els seguidors del metal pesat i el hardcore haurien d'estar eternament agraïts a la jove promotora To Be Confirmed, nascuda de l'antiga Atzavara Concerts i de l'escena associada al reaparegut Sant Feliu Fest. I és que gràcies a ells en poc més d'un any hem pogut gaudir dels directes de grups com Neurosis, Russian Circles, Retox o Helmet. Sense anar més lluny, fa uns mesos vaig publicar una crònica en aquest mateix portal on qualificava el concert d'aquests últims com un dels millors que havia vist mai.

En una nit esquizofrènica per aquells qui no renunciem (pràcticament) a cap gènere musical, els amants d'allò més extrem ho han de tenir clar: Unsane i Big Business al Music Hall.
Helmet van haver recórrer a un àlbum clàssic per recordar la seva millor època, però aquest no és el cas d'Unsane. I és que la millor època compositiva d'aquests últims encara no s'ha acabat. Prova d'això és el seu últim disc Wreck, un cop de puny sec a la panxa dels que et deixen sense respiració. Grup clau del hardcore contundent, el noise i el metal, porten 20 anys amb la mateixa fórmula i segueix igual d'efectiva: cordes vocals forçades al màxim, dents apretades, so cru i sec, baixos pesats i guitarres distorsionades. Pura mala llet i odi descarregat en cançons eixordadores influenciades pel Nova York podrit que els rodeja des dels seus inicis. Això també es reflecteix en les lletres dels grups, les seves portades gore i en la seva pròpia història, en la que hi figura un cantant mort per sobredosi d'heroïna i una baralla on el cantant actual va perdre mig intestí. Però no deixem que aquestes anècdotes ens facin perdre el rumb, i és que els membres d'Unsane no necessiten enrolar-se en una baralla per fotre una pallissa. Cada cop que pugen a un escenari la propicien a tots els espectadors de la sala. Jo, amb molt de gust, els pararé la galta. Estabornit i sord, sí, però amb un somriure d'orella a orella. Us deixem la cançó que obre l'últim treball, per si encara us quedava algun dubte sobre si segueixen en la millor forma:


Però això no acaba aquí, i és que abans dels de NY actuaran Big Business. Per convèncer-vos i definir el seu so n'hi hauria d'haver prou explicant que són de Seattle i que des de l'any 2006 els seus dos integrants també toquen amb Melvins i acostumen a autotelonejar-se. Una d'aquestes ocasions va ser a l'Apolo l'any 2009 i el seu concert no podia haver rebut millors crítiques. A més, des de fa dos anys el duo compta amb un segon guitarrista per reforçar els seus directes. Stoner i sludge de primera línia. Passeu, passeu:


El concert serà avui a les 20:30h al Music Hall (City Hall en horari de concerts) i les entrades a taquilla costaran 20€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada