5 de jul. 2012

Crònica d'un cap de setmana amb els Mates Mates (El 9Nou)

Trobareu l'article publicat al 9Nou al final de l'entrada

Mates Mates
El cap de setmana passat vaig seguir els Mates Mates pel Faraday i el PopArb amb el fi de passar-ho bé alhora que preparava un article en primera persona pel 9Nou i una fotogaleria per la VICE. És el primer article en primera persona que publico al 9Nou (amb excepció de dues columnes d'opinió puntuals) i això m'ha permès una redacció més lliure i gonzo, tot i que de totes maneres per força havia d'incloure comentaries sobre els concerts, públic, mitjans que els van entrevistar, ...

Demà aniré a buscar les fotos que he de publicar a la VICE, quan les hagi penjat amb la corresponent crònica breu ho penjaré tot aquí i potser ho amplio tot una mica.

L'article:

Un cap de setmana amb els Mates Mates
Crònica en primera persona de l'experiència amb el grup

El passat era un cap de setmana molt important pel grup osonenc Mates Mates. En dos dies havien d'actuar a dos dels festivals més importants del panorama indie de Catalunya: el Faraday de Vilanova i la Geltrú i el PopArb d'Arbúcies. Aquests concerts suposaven un punt àlgid en l'inesgotable trajectòria ascendent que la formació ha viscut des de la publicació del seu debut, Vida Animal (Famèlic, 2012). Alhora, el fet de ser un dels grups destacats dels dos festivals es presentava com una oportunitat per catapultar-se encara més amunt. Divendres, just ben dinat, ens vam repartir grup, mànagers i parelles en tres cotxes i en menys d'una hora i mitja ens vam plantar a la Platja del Far de Vilanova. 38 graus. Només d'arribar se'ns va presentar la band assistant, la noia que es faria càrrec que no els faltés de res en la seva estada al festival. Un luxe. Els Mates van actuar a mitja tarda a l'escenari principal, transmetent la seva frescor al públic que anava arribant al recinte. En acabar van respondre les entrevistes del Cabaret Elèctric d'iCat FM i d'una periodista que treballava per YouTube. Seguidament, un generós buffet lliure els esperava a la zona d'artistes. Aquest és un altre tema a destacar: les zones VIP del Faraday i el PopArb incloïen barra lliure, massatges corporals i napolitanes de xocolata. Per sort, l'amenaça del gintònic no va anar més enllà d'una discussió amb els Herman Dune sobre la violació dels seus principis a l'hora de protagonitzar l'anunci d'Estrella Damm de l'any passat. Vam marxar a una hora prudent ja que l'endemà ens havíem de llevar a quarts de nou del matí. A les deu ja pul·lulàvem per Arbúcies mentre els Mates feien les proves de so i posteriorment responien a les preguntes d'Els Matins de TV3. Vam passar el matí a la piscina i passejant pel poble. Dissabte van tocar a la mateixa hora que el divendres, però aquest cop el seu escenari es trobava al bell mig del bosc. Un context immillorable pel folk desenfadat, senzill i proper dels Mates. El públic, de totes les edats i aparences, es va rendir davant d'ells des del primer moment i va seguir alegrement tot el concert, el qual va culminar amb les membres de Les Sueques fent sorolls d'animals i ballant dalt l'escenari. En Roger Seró del 5 Minuts + (iCat FM) se'm va llançar al damunt dient-me: “Són els més grans!.” I és que realment és la millor actuació que se'ls recorda. El grup memora aquests dies “per les anècdotes amb els amics, el concert de Bowerbirds al Faraday i l'excel·lent tracte rebut”.
Mates Mates + Les Sueques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada