12 d’abr. 2012

Crònica de Cass McCombs a El Decantador (A Viva Veu / VICE)

Text i fotos: A Viva Veu
Fotos: VICE



De la mateixa manera que el bon vi s'ha de saber assaborir, hi ha concerts o experiències que s'han de deixar pair abans de parlar-ne. Amb aquesta excusa i amb la que hi havia la Setmana Santa pel mig demanem perdó per endarrerir-nos amb la publicació de la crònica de la primera de les tres nits d'El Decantador: la fusió de bon beure, bona música i exclusivitat que han organitzat conjuntament Houston Party i el Magatzem Escolà de Barcelona. La carta d'aquesta primera vetllada incloïa un ponche de benvinguda, un tast de vins personalitzat, un còctel creat especialment per l'ocasió seguint algunes indicacions de Cass McCombs i el savoir faire dels barmans i, finalment, una actuació d'aquest artista acompanyat pel seu grup. Tot això en un espai únic com el subterrani del Magatzem Escolà i només per a una cinquantena de privilegiats que van rebre la seva invitació mitjançant un sorteig. 

En arribar, i mentre gaudíem del ponche, vam quedar meravellats per la planta principal del Magatzem Escolà i pel preu d'alguns dels alcohols que hi venien (vam arribar a trobar un whisky de vuit-cents euros, poca conya). 
  
Al cap d'una estona, la suficient perquè arribessin la resta de convidats, ens van convidar a baixar al soterrani i ens van organitzar en diferents taules per tal de començar el tast de vins. Miguel Martínez de Houston Party ens va explicar el funcionament de tot plegat mostrant un do i un ganxo com a presentador que desconeixíem fins ara. Davant de cadascun de nosaltres es trobava un paper, un bolígraf i tres copes de vi, tal com mostra la foto:

Doncs bé, el que havíem de fer era unir els tres vins amb els tres conceptes següents: “fresc”, “enigmàtic” i “especiat”, i alhora també relacionar els conceptes anteriors amb tres cançons de grups de Houston Party. En aquest cas van ser The Strange Boys, Xiu Xiu i Chuck Prophet. En acabar, es van comptar els encerts de cada taula i la que en sumava més va guanyar una ampolla de concentrat de te Monin per mesclar i un val per 10€ del vi de les botes del magatzem per a cadascun dels integrants. Malauradament no va ser la nostra.

A continuació, els barmans van començar a elaborar el còctel que nosaltres intercanviaríem per un ticket que ens havien donat a l'entrada. A les fotografies trobareu la composició del còctel així com l'aparença del resultat final, tot i que ja us podem assegurar que per molt bona pinta que faci, aquesta es queda curta en comparació amb l'exquisit sabor que tenia. No exagero si afirmo que és el millor que ha baixat mai per la gola d'un servidor.
 
I finalment, l'actuació de Cass McCombs. Durant l'estona prèvia al concert es va poder observar el músic aparentment molest pel fet d'estar en desacord amb aquest format tan exclusiu i elitista, molt allunyat dels valors de les seves cançons. També estava enutjat perquè no li van van fer cas i van posar el seu nom al còctel quan ell havia demanat que el titulessin Bradley Manning, en honor al soldat americà que va filtrar un video a Wikileaks. Així doncs, va començar el concert de mala gana dient-nos que desitjava que el còctel fos “disgusting” ja que era així com ell es sentia. Mica en mica, però, va adonar-se que la seva actuació no era per donar ambient a una festa privada sinó que era l'acte principal d'una activitat on no hi havien participat VIPs sinó seguidors de l'artista que havien participat en un concurs per poder-lo anar a veure a ell. D'aquesta manera, l'ambient tens es va anar diluint durant els cinquanta minuts escassos d'actuació en els quals va repassar els seus últims treballs. Val a dir que va ser un concert molt planer i que segons la nostra opinió el va salvar sobretot el context en el que es trobava: l'espai íntim del subterrani, l'experiència prèvia amb els vins i el còctel i l'acurada il·luminació amb espelmes que van preparar els organitzadors.

En definitiva: una vivència deliciosa, diferent i molt recomanable en la que el concert va acabar quedant en un pla secundari en el conjunt de la nit. Sempre és d'agrair que algú s'empesqui noves idees per gaudir de la música en contextos diferents, i si a més veus que tot plegat està preparat amb tanta il·lusió i detall no es pot fer més que donar gràcies un cop més a Houston Party i a l'Escolà per la vetllada.

La pròxima edició d'El Decantador se celebrarà el dijous 19 d'abril i comptarà amb Lorena Álvarez y su Banda Municipal com a grup convidat. Podeu participar en el sorteig per a aconseguir les invitacions en aquest enllaç. Molta sort!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada